Vandaag geopend 09:30 - 18:00

Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Duurzaamheid_Eggert_940X463.png
 

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en onze directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, het behalen van een duurzaamheidscertificaat (BREEAM In-Use), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creƫren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

 
Werkgelegenheid

Op het dak van ons winkelcentrum zijn in totaal 560 zonnepanelen geplaatst. Deze installatie wekt het jaarlijkse energieverbruik van 47 huishoudens op.

Wind-energie

In Eggert winkelcentrum maken we gebruik van windenergie. Hiermee beperken we het gebruik van fossiele brandstoffen en verminderen we vervuiling en uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Windenergie is schoon en raakt nooit op.

 
recycling

Om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen zamelen we afval gescheiden in. We sorteren het afval op papier, kunststof en glas.

Waterbesparing

Per jaar maken ongeveer 120.000 bezoekers gebruik van onze openbare toiletten. Dankzij waterbesparende toiletten, urinoirs en kranen besparen we ongeveer 1,5 liter water per bezoeker.

 
Sociale Initiatieven

Winkelcentrum Eggert ondersteunt sociale initiatieven zoals de LINDA.foundation en de Langste Tafel.

Werkgelegenheid

Eggert winkelcentrum draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 450 medewerkers uit Purmerend en omgeving staan er in ons winkelcentrum voor u klaar.