Vandaag geopend 13:00 - 17:00

Kerstrecepten

20 december 2021

Wil jij tijdens de feestdagen indruk maken met jouw geweldige kookkunsten? Met de overheerlijke producten van onze top ondernemers lukt dat zeker! Omdat dit jaar al zwaar genoeg was, gaan wij jou een handje helpen. Met dit voorgerecht serveer je de bonbons iets anders dit jaar. 😋

Voorgerecht: Zalmbonbons met garnalen

Recept voor 6 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 citroen van de Albert Heijn
  • 15 g verse dille van de Albert Heijn
  • 200 g verse Hollandse garnalen van vishandel Schilder
  • 2 el citroenmayonaise van de Albert Heijn
  • 200 g gerookte zalmfilet van vishandel Schilder

 

Aan de slag!

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn.

Schep de Hollandse garnalen om met de citroenmayonaise, 1 tl citroenrasp, een ½ el citroensap en ¾ van de dille (per 6 personen).

Leg een stuk vershoudfolie in kopjes. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zij kanten goed bedekt zijn. Verdeel het garnalenmayomengsel erover. Vouw de randen zalm over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht. Zet tot gebruik in de koelkast.

Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een zalmbonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp en de rest van de dille en leg op elk bord een partje citroen.

Om het gerecht af te maken kun je je bij de Gall & Gall laten adviseren door de deskundige medewerkers, zij kiezen met jou de perfecte wijn uit die jouw zelfgemaakte voorgerecht nog lekkerder maakt!

Smakelijk en fijne feestdagen! 🎄

C: Origineel recept